Om Damindra

Restaurant Damindra åbnede i 2006 og ejes af Damindra Tillekeratne. Damindra er opvokset i Sri Lanka hvor passionen for finere madlavning startede i hjemmet hvor friske råvarer og spændende krydderier var omdrejningspunktet i familiens køkken.

International karriere, Japanske traditioner og skandinaviske råvarer

Damindra blev siden udlært i Dubai og startede hans karriere på luksus hotelkæden Hiltons restauranter i Caribien. Damindras passion for Japansk kultur og madlavning bragte ham til forskellige egne af Japan hvor traditioner og forskellige lokale teknikker blev studeret. Vin har han studeret i Frankrig og Damindra har arbejdet på eksklusive restauranter og hoteller i både London og Canada.

Eksklusive japanske madoplevelser baseret på skandinaviske råvarer I 2006 åbnede Damindra Tillekeratne Restaurant Damindra i København. Ønsket er, at give restaurantens gæster eksklusive og unikke oplevelser af det japanske køkken, tilsat fantastisk service og friske skandinaviske råvarer.

En japansk stjerkok hentes til København

Inden restaurant Damindra åbnede i 2006 rejste Damindra Tillekeratne til Milano for at bo og lære af den Japanske stjernekok Taka Nishimura, der på daværende tidspunkt var køkkenchef på Armani Nobu. Ambitionen var at åbne en restaurant, der var andet og langt mere end blot en sushirestaurant. Taka Nishimuras tilgang til råvarer og tilberedning blev en stor inspirationskilde til Damindras menu.

I 2009 rejste Damindra til Melbourne hvor Taka Nishimura nu var bosat for at åbne Australiens første Nobu-restaurant. Taka Nishimura skulle ellers have været tilbage til Milano, men med udsigten til at lære det nordiske køkken og råvarer at kende takkede han ja til at blive køkkenchef på restaurant Damindra.

Unikke, overraskende madoplevelser

Ambitionen med restauranten er at præsentere det japanske køkken for gæsterne på en måde, der overrasker positivt både i smag, konsistens og æstetik. Damindra fortæller:

”In my restaurant I want to surprise my guests, give them more than they expect. I am always at the restaurant myself to make sure there is that extra special touch that will make people remember the time they shared here. I want my guests to taste exclusive food in a kind, warm and welcoming athmosphere”.

Fusion af det eksperimenterende, traditionelle og hjemmegjorte japanske køkken

Taka Nishimura repræsenterer det eksperimenterende japanske køkken. Restaurant Damindra trækker samtidig på andre japanske grene af det japanske køkken, fx repræsenterer kokken Hirokosan de klassiske japanske madtraditioner mens Matchikosan, står for det hjemmelavede islæt, eller som Damindra selv formulerer det: ”Mother style cuisine when it is best”.